Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Противоударни тампони Terrano II 2.7 TDI `97, къса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Противоударни тампони Terrano II 2.7 TDI `97, къса

Първоначално публикуван от dudnjak69 Преглед на мнение
    Ха ха кво да праиш колега нали гледаме все тънката лаисна......та некои пат тя излиза по дебела....Благодаря за отговора,а да питам за задни на моста треа ли оригинални или има и други опции.
    На бившия ми Патрол там бях с полеуретанови и бях изключително доволен.За 5 години /и то сериозно каране по горите и блъскане/,само веднъж ми се наложи да правя ремонт там,а той е елементарен....Тампоните са с подвижна метална втулка в средата.Просто се вади старата,и от нейния размер на дебелина се прави нова с примерно 1.5-2мм. по голяма.Набива се на мястото на оригиналната и...всичко става бетон за още много време.За това за мен лично полиуретановите тампони са доста добър вариант.Другия е...оригинални!!!
    Всичко останало е боклук и не те съветвам...може с някой ментерлик и 2 седмици да не можеш да изкараш...
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

може ли някой да ми даде телефон от където мога да си поръчам

Коментар

Цяла тема има по въпроса. Даже 2. Колегите Patrol fen или mimo13 могат да ти доставят оргинални. То друго всичко е боклук - лично опитано.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          На бившия ми Патрол там бях с полеуретанови и бях изключително доволен.За 5 години /и то сериозно каране по горите и блъскане/,само веднъж ми се наложи да правя ремонт там,а той е елементарен....Тампоните са с подвижна метална втулка в средата.Просто се вади старата,и от нейния размер на дебелина се прави нова с примерно 1.5-2мм. по голяма.Набива се на мястото на оригиналната и...всичко става бетон за още много време.За това за мен лично полиуретановите тампони са доста добър вариант.Другия е...оригинални!!!
          Всичко останало е боклук и не те съветвам...може с някой ментерлик и 2 седмици да не можеш да изкараш...
          Поздрави!
          По предницата не слагай полиуретан. Сложих и го хвърлих. Не че се скапа - просто нищо не ти дава, освен да скърца и да ти скапва по-бързо шарнирите. Отзад - приятел сложи от milneroffroad (оранжевите) - и те не стават. Оригиналните изкарват по над 100000км, а другите се скапват за 2-3000.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            По предницата не слагай полиуретан. Сложих и го хвърлих. Не че се скапа - просто нищо не ти дава, освен да скърца и да ти скапва по-бързо шарнирите. Отзад - приятел сложи от milneroffroad (оранжевите) - и те не стават. Оригиналните изкарват по над 100000км, а другите се скапват за 2-3000.
            Аз на Патрола си сложих оригинални на TJM от Ликон ги поръчвах тогава.Бяха жълти...
            Говорим единствено и само за тампоните на надлъжните щанги на задния мост!!!За отпред на Тераното...само и единствено оригинално...нищо друго!!!
            В интерес на истината...на Патрола първата смяна на втулки с по-голям диаметър стана на около 12000км. след монтажа.Искам обаче да спомена изрично,че по това време бях силно заразен по хард преживяванията и блъскотията на Патрола/съответно и на въпросните тампони на задния мост/беше сериозна.При нормален експедиционен офроуд и асфалтово предвижване...вярвам,че ремонтни втулки щях да пренабивам едва на 20 000км.
            И нещо друго...На мен никога не ми е скърцало...никога!!!
            Дори и след пренабиването на ремонтните втулки ,не съм ги и мазал със смазка/дори четох,че вече се предлага и специална издържаща много дълго смазка/.
            Другото което е...имайте предвид,че има и различен по твърдост полиуретан.Та има значение и точно какъв слагате за различните места по джипа !!!
            Та това е...
            Поздрави!
            Последно редактирано от lubashki777; 20-08-13, 06:46.
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Да попитам задните тампони на носача, онези, който са шасито, по два от страна намират ли се?
              При смяната им трябва ли реглаж на предницата?
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Намират се. Слагат се оригинални - всичко друго е боклук. Ако старите са били зле, редно е да се провери предницата.

Коментар

Поръчвал съм си такива тампони от Patrolfen.
                  Още не съм ги сменил. Излезоха по 17лв бройката.
                  Bushing rubber 54476-01W00
                  Ако си говорим за едно и също нещо, де...
                  Георги Тонев

Коментар

Поръчай си и втулки. Важи и за kra_kra. А ако и оста е протъркана - сменя се и тя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X